Loading...

Anaç adaylarımızı yeni nesil doku kültürü tekniği (biyoreaktör) ile çoğaltma çalışmalarımız devam ediyor…

İletişim için: Meryem KÜÇÜKKÖSE

Geçici daldırma biyoreaktör sistemleri arasında son yıllarda geliştirilen “Plantform” sisteminin kullanım kolaylığı, otoklavlanabilirliği, şeffaf olması, taşıma kolaylığı, gaz değişimi olması, hava pompası ve zaman ayarlarının bulunması, bu sistemi diğerlerine göre farklı kılmaktadır. Sistem, in vitro kültürlerde kaliteli bitki eldesini artırmaya yönelik oluşturulmuş daha ekonomik, hızlı ve kolay bir çoğaltma yöntemi sunar. Klasik doku kültürüne ve diğer biyoreaktörlere göre bitkilerin daha uzun süre alt kültürde tutulabilmesine imkân tanır.

“Bazı Klonal Armut Anaçlarının ve Ateş Yanıklığı (Erwinia amylovora) Hastalığı’na Toleranslı Armut Genotiplerinin, Doku Kültürü Teknikleri ve Geçiçi Daldırma Biyoreaktör Sistemleri ile Çoğaltma Performanslarının ve Genetik Kararlılıklarının Belirlenmesi” projesinde, “yeni nesil doku kültürü tekniği (biyoreaktör)” ile klasik doku kültürü tekniklerini karşılaştırıyoruz.

Uygun çoğaltım yöntemlerini belirlediğimizde, tescil aşamasından sonra anaçlarımızı hızlı bir şekilde klonal olarak çoğaltarak üreticilerimizin hizmetine sunabileceğiz.